sestdiena, aprīlis 24, 2010

Pavasara jaka

Kādēļ pavasara? Tādēļ, ka zaļa; tādēļ, ka pavasaris lēni tuvojas šogad. Un vispār - lai vairāk zaļuma laukā, lai ātrāk dižķibele beidzas, jo galu galā - zaļā ir finanšu krāsa (kaut jel zaļais ozols uz pieclatnieka).
Bet saistībā ar šo jaku nāk prātā kāda Latvijā pazīstama pavāra izteiciens: 'Tad, kad jums mājās nav nekas no kā uztaisīt ēst, tad atveriet ledusskapi un tur noteikti vienmēr būs vismaz laša fileja.'
Tā jau gluži nebija, ka jakai dziju nebija, bet nācās variēt un pielasīt pieskaņotu mohēru, jo pirmā beidzās.
Jakas pamatā ir dubultīgs tumši zaļš Ogres vilnas pavediens, rokām un stāva daļai pielikta klāt ābolzaļa Angora RAM (40% mohēra, 60% akrlis) kopā 200g, bet apdarei - rokām, stāvam, pogu rindai, kapucei pielikta klāt Angora (70% mohēra, 30% akrils) 100g.


Jaka nekož, bet ne jau sev to adīju. Adīju savai lielajai meitai, kura beigās pārdomāja par jakas valkāšanu un izteica, ka es tajā izskatoties tievāka. (Kaut kā jau meitai piebraukt man vajadzēja, lai es to valkātu.) Lai tā gluži būtu man pa prātam, gribētos vēl kabatas un jostu, bet šīs vēlmes realizēšu varbūt jau citā jakā. Patīk man jakas garums un siltums.


Adīju ar ādāmadatām nr.4, reglānā no augšas. Sākumā uzmetu 70 valdziņus, vienu rindu noadīju labiski, tad valdziņus sadalīju sekojoši:
2 - malas valdziņi (katrā malā pa vienam)
8 - reglāna valdziņi (4 vietās pa 2 valdziņi)
10 - katrai jakas priekšpuses daļai
10 - katrai jakas rokai
20 - jakas mugurpuse
Tātad 1-10-2-10-2-20-2-10-2-10-1.
Kapucei uzlasīju tos pašus 70 valdziņus, bet otrā rindā ik pēc katriem 3 valdziņiem pieaudzēju 1 valdziņu, kopā - 92 valdziņi. Lai kapuces mala nerullētos, malējos trīs valdziņus adīju labiski rievotā adījumā, bet pagaidām tāpat maliņa vēl nedaudz rullējas.

Ak, jā - ļoti lēti nopirku vienkāršu somiņu, tad nu esmu pavasara pastaigām gatava.


Iepriekšējā mana jaka jau ir godam nokalpojusi, un jaunākā meita vienu dienu rakstīja uz lapiņas (piecgadniece, savā rokrakstā, kuru izlasīt var vēl tikai viņa pati), ka - mammai vajag jaunu jaku. Nezinu gan, vai tas bija meitas iepirkuma saraksts vai vēstule salavecītim, bet vismaz viņas rakstītais ir piepildījies.

3 komentāri:

  1. Hū, skatos, ka šō jaku esmu palaidusi garām! Skaista! Un piestāv arī! Labs darbiņš. :)
    Skatos, ka Tu diezgan bieži tādus lielākus darbiņus adi. Man ir dažādas ieceres, bet pagaidām drusciņ grūti pieķerties, pieradusi pie mazlietiņām :D

    AtbildētDzēst
  2. Sveika!
    varbūt varu lūgt padomiņu?;)
    Vēlos arī adīt jaku reglānā no augšas.Esmu atradusi aprakstus.Tomēr atduros pret tādu lietu kā pats sākums.O.k. saprotu,ka jāuzmet noteikts skaits valdziņu,jāsadala valdziņi -jāatzīmē priekšai,mugurai,piedurknēm.Bet nekādi netieku skaidrībā,kā šādā gadījumā vispareizāk un labāk veidot aizmugures kakla izriezumiņu?

    AtbildētDzēst
  3. Sveika, Inese!
    Teikšu godīgi - es arī, atvieglojot dzīvi sev un nelauzot galvu, adu, neizdalot īpaši priekšpusi un mugurpusi. Zinu, ka citi ada nepilnās kārtas mugurpusei, bet es diemžēl līdz tam vēl neesmu tikusi. :)

    AtbildētDzēst

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...