piektdiena, maijs 21, 2010

Rabarberu kūka

Sezonas kūka (jeb plātsmaize) mūsu gaumē.


Pamatnei:
200 g margarīns
pus glāze cukura
2 ēdamkarotes krējuma
4 olas
nepilna tējkarote sodas
2 glāzes miltu
Virsējai daļai:
500 g rabarberu
8 ēdamkarotes krējuma
8 ēdamkarotes cukura

Notīra un sagriež rabarberus. Nedaudz iecukuro tos (sajauc ar cukuru).
Margarīnu saputo ar cukuru, pievieno olas dzeltenumus. Saputo. Pievieno krējumu, sodu, miltus. Visu labi sajauc. Iecilā saputotus olu baltumus. Masu izklāj pannā uz cepamā papīra. Pārber ar rabarberiem. Cep 60 minūtes 180 grādos. Kad kūka gatava, tai vēl karstai pārlej pāri krējumu sajauktu ar cukuru. Lēnām atdzesē.
Ja kūku vēlas saldāku, tad pamatnei liek vairāk cukura (glāzi). Bet šajā variantā tā sanāk vidēji saldskāba.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...