pirmdiena, janvāris 10, 2011

Meitiņa vai pusītis? Pārsteigums!

Kad jauna ģimene gaida bērniņu - pārsteigumu, tad ir jābūt gataviem laikus. Tā nu uzadīju divus jaundzimušo bērniņu komplektus - rozā, ja būs meitenīte un balts ar zilu, ja puisītis.
Rozā komplekts adīts no Ogres Jarna (80% vilna, 10% alpaka, 10% kaprons; 100g/373m) dubultīga pavediena. Adāmadatas nr. 2.5 un 3. Jaciņa ar mežģīņrakstu - reglāns no augšas, tādēļ arī bikses adītas no augšas.


Jaciņa un bikses puisītim adītas no Ogres pusvilnas. Adāmadatas nr. 2.5 un 3. Jaciņa ar pīnēm adīta kā taisnstūris no apakšas uz augšu, līdz ar to ir tikai plecu šuves. Bikses adītas virzienā no apakšas uz augšu.


Meitenes jaciņa adīta pēc šī apraksta.
Zēna jaciņai uzmesti 100 valdziņi, kas pie roku izgriezuma vietas sadalīti sekojoši: 25 - priekšpusei, 50 - mugurpusei, 25 - priekšpusei. Katra šī daļa adīta atsevišķi. Priekšpuses abām daļām kakla noraukums: 6-4-2-1. Rokas adītas ar zeķu adatām, valdziņi uzņemti no roku izgriezumiem stāva daļā pēc plecu sašūšanas. Valdziņu skaits rokām - 44, kas vēlāk pakāpeniski noraukti līdz 32 valdziņiem. Pogu un pogcaurumu daļas pieadītas no priekšpušu daļās uzlasītiem valdziņiem.

Bikses. Katra stara adīta ar zeķu adatām. Vienai starai - 50 valdziņi, staras garums - 50 rindas, gurnu daļā abas staras adītas kopā ar garajām adatām; valdziņu skaits - 100, rindu skaits - 50. Gumijas daļā dubults adījums, bet staru galos valdziņu skaits ~ 36-44.

4 komentāri:

  1. Es gan izvēlētos neitrālu krāsu, šinī situācijā lai der gan puisītim, gan meitenītei.

    AtbildētDzēst
  2. Jā, protams. Piekrītu Tev. Šoreiz gan vajadzēja divus komplektus, no kuriem viens būs jāatjauno, kad būs sagaidīts mazais pārsteigums. Abi komplekti dosies uz veikalu. :)

    AtbildētDzēst
  3. A kādā rakstā tās bikses ir adītas, var lūdzu pievienot adījuma gaitu ? :)
    Iepriekš paldies.

    AtbildētDzēst
  4. Rozā bikses adītas labiski gludajā adījumā. Baltās - rīsu rakstā (1 lab., 1 kreil., nākošā rindā pamīšus). Neliels adīšanas plāns aprakstīts ziņas beigās. :)

    AtbildētDzēst

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...