trešdiena, februāris 02, 2011

Džemperis krustbērnam

Kad reglāns no augšas lielākos un mazākos, kā arī dažādos vērienos apgūts, gribēju izmēģināt arī reglānu no apakšas adīt. Un tā kā vīrs ir pilnīgi pret reglāna džemperi (vīles esot galīgi garām), tad nācās meklēt kādu citu apadāmo. Nosliecos par labu krustbērnam Ričardam, jo džemperis bija plānots kā dāvana un līdz ar to nekādas īpašas pretenzijas man nebija jāuzklausa.
Un kā jau vīrieša pārstāvim - džemperis ar pīnēm. Dzija - Legend (40%vilna, 50% akrils, 10% viskoze, 100g/300m). Adatas - nr. 3.5 un 3. Reglāna līnijas garums - 21 cm. Izadīti ~ 250g dzijas. Izmērs ~ 120 cm (7 gadi).
Pīnes gan nedaudz dzijas raibumā pazūd, tādēļ bilde ar zibspuldzi:


Un bez zibspuldzes:


Grūtākais visā adīšanā bija tas, ka tā īsti pielaikot džemperi nebija uz kā. Te nu izlīdzējās draudzene ar sava dēla dažiem izmēriem un mana mazā Saule, galvas apkārtmēra un kakla noraukuma pielaikošanā.


Pati ar rezultātu esmu ļoti apmierināta, jo šis džemperis man bija kā bezgalīgais stāsts - detaļas visas saadītas jau pirms laika, bet vīļu šūšana, diegu savilkšana un kakla apadīšana dēļ dažiem steidzamiem darbiem pabeigta tikai vakar.
Skatos gan, ka krustbērnam (7 gadi) džemperis vēl nedaudz būs par lielu, bet iegūtā vecāku pieredze saka, ka augošiem bērniem lielas lietas ātri kļūst laikā un pat par mazu. Bet adījums ir adījums, šis vēl nedaudz pēc mazgāšanas pastiepsies. Līdz ar to, ceru, ka krustbērnam džempītis derēs ilgi, kā arī kopbilde ar krusttēvu viņa pīņu džemperī arī vēl sanāks.

5 komentāri:

  1. Fantastisks džemperis!!! Tā vidējā platā pīne izskatās satriecoši. Pilnīgi sakārojās vēl kādu uzadīt ar pīnēm. Man tas pats ar reglāniem - no augšas kādu kaudzi esmu saadījusi, bet no apakšas neesmu mēģinājusi (taisnību sakot, bērniem gan laikam no augšas adītie ir izdevīgāki, jo var viegli pagarināt apakšu un piedurknes, bet ir jau interesanti pamēģināt gan tā, gan šitā). Tu izmantoji kādu konkrētu pamācību reglānam no apakšas?

    AtbildētDzēst
  2. Tik cītīgs darbiņš, un tik daudz smalku pīņu! Es arī no apakšas ēl neesmu adījusi. Tikai dažus bērnu džempīšus, jaciņas no augšas.
    Man radās viens jautājums. Cik daudz dizjas Tev izgāja uz džemperi? Tu uzrakstīji tikai dzijas sastāvu, bet izmantoto daudzumu neminēji... Man ir tā, ka es ik pa laikam izmēģinu jaunas tehnikas, jaunas dzijas un jaunus lielumus, līdz ar to nākas zīlēt, cik daudz dzijas vajadzēs, tādēļ jautāju. Tādēļ to meklēju citos blogos, kā arī cenšos minēt arī pie saviem darbiņiem.

    AtbildētDzēst
  3. ļoti skaists un dikti pīņains (domāju, sarežģīts :D) darbiņš. Bet pa manam priekš 7 gadīga bērna gan krāsa pa pelēku... Tas jau vēl ir vecums, kad var citas krāsas vēl pierunāt uzvilkt :)

    AtbildētDzēst
  4. Šis darbs kārtējo reizi parāda Tavu nepārprotamo patiku pīņoties!
    Tāds ļoti vīrietīgs džemperītis Ričardam gan krāsas izvēles, gan raksta ziņā!
    Perfekti!

    ...un prieks bija izlīdzēt ar mēriem kurus aizlienoju no sava dēliņa! :)))

    AtbildētDzēst
  5. Paldies, Diāna!
    Adīju bez jebkādiem priekšrakstiem, tikai uz sajūtām. Par pārsteigumu man - viss sanāca ļoti labi. Tagad labprāt gribētu palasīt pamācības latviešu valodā reglāna no apakšas adīšanā. :)

    Paldies, Baiba!
    Labošos un pievienoju izlietotās dzijas daudzumu ~ 250 g. Izmērs džemperim uz 7-gadīgu zēnu, auguma garums ~ 120 cm.

    Paldies, Inese!
    Jā, džemperītis tik pat nopietns, cik pats skolnieciņš. Un tā kā džemperis derēs 2-3 gadus, tad krāsu izvēlējos neitrālu. :)

    Paldies, Kristīne! ;)
    Ja man kāds nosponsorētu dzijtu pīņu segai, i vēl tādu labprāt noadītu. :))
    Bet kā es lauzos, lai paprasītu Tev tos izmērus! :D Labi, ka var tā izlīdzēties ar bērnu izmēriem, vai ne?

    AtbildētDzēst

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...