pirmdiena, februāris 28, 2011

Jaciņa meitiņai

Cik gan bieži veikalā nopērkamā apģērba izmēri neatbilst bērniņam! Manām Saulēm arī šī tēma ir aktuāla, piem. jaunākā Saule ir 116 cm gara, bet bikses un zeķubikses jau sen pērkam uz 128 cm.
Tā arī šoreiz kādai mazai meitiņai viena jaciņa no veikala klāsta ir par garu, otra par īsu. Izpalīdzēju un uzadīju jaciņas gludajā adījumā ar nedaudz paaugstinātu kakla valnīti 86 cm garai meitenītei.
Jaciņa vecrozā toņos jaciņa - adīta no dzijas Texrena (100% vilna, Lietuva, 100g/350m, 1 fice) un Angora (70% mohēra, 30% akrils), adatas nr.3. Valnītis pie rociņām un ap kaklu adīts no Ogres pusvilnas dzijas.


Modele man ļoti paklausīga un stabila, augums 80 cm. :)
Otra jaciņa adīta no Ogres vilnas dzijas un Angora Ram (40% mohēra, 60% akrils), adāmadatas nr.3. Valnītis pie rociņām un ap kaklu adīts no Ogres pusvilnas dzijas. FreeForm zieds tamborēts no Angora Ram, bet vidū iešūta brūnā zeltakmens pērle.


Tehniskais info:
Mugurpuse - 60 valdziņi. Valnītis - 12, gludais adījums - 90 rindas. Seko kakla noraukums: 20 valdziņus izada, 20 norauc, 20 valdziņus izada. Adījumu apgriež - 18 valdziņi kreiliski, pēdējie 2 saadīti labiski - atlikuši 19 valdziņi. Viena rinda labiski, viena kreiliski, valdziņus norauc. Pretējo pusi atbilstoši noadītajai arī pabeidz.
Priekšpuse - 31 valdziņš, no tiem 6 aizdarei, 25 stāva daļai. Aizdares daļā ik pēc 18 rindām pogcaurumiem kreisā pusē 2 valdziņus norauc, labās puses rindā - uzmet. Pirmais pogcaurums ~ 6-8 rindā. Valnītis - 12, gludais adījums - 80 rindas. Kakla noraukums : 5-4-2-1. 95 rinda kopš adīta stāva daļa ir noraukuma rinda. Pretējā priekšpuses daļa - identiski.
Rokas - 32 valdziņi, 12 rindas valnītis, seko gludais adījums, katras 6.rindas sākumā un beigās pieaudzē pa vienam valdziņam, līdz valdziņu skaits ir 54. Rokas garums - 64 rindas gludais adījums.
Visu sašuj, diegus ievelk, apada valnīti kakla daļai, iestrādājot pogcaurumu, piešuj pogas un jaciņa gatava.
Svītrainai jaciņai viena svītra ir 18 rindu gara.

2 komentāri:

  1. Vienkārši, bet ļoti skaisti un mīlīgi :)
    Bet modele Tev tiešām ir ideāla - kā noliec, tā stāv, nav jāķer un jāmedī, nav jāpierunā uz bildēšanos ;D

    AtbildētDzēst
  2. Man patīk! Jaciņās kaut kas tāds, tāds... mīļš - tāda īsta bērnības jaciņa! :)

    AtbildētDzēst

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...