pirmdiena, februāris 28, 2011

Mazuļu mokasīni

Viss sākās ar ideju, ka maziem bērniņiem, kuri jau sēž, bet vēl nestaigā, arī kājiņām ir jābūt siltumā. Tātad pēdiņas izmērs ir 11-12 cm.
Sāku ar idejas realizēšanu - stulma garumu palielinot, podziņu piešujot un, lūk, šādi sanāca pirmie zābaciņi:


Atlocīti tie izskatījās labāk, tādēļ apsverot visas vajadzības un idejas, radās doma par mokasīniem. Un ja jau mokasīni, tad pēc manām domām, tiem ir jābūt pūkainiem un siltiem. Tā radās pirmie pūkainie mokasīni, arī aizpogājami.


Un kad ideja jau tik tālu attīstīta un nobriedusi, arī meitenītēm jāuzada pa kādam mokasīnam.


Un ja jau pūkaini, kādēļ ne ar volāniem, vai ne?


Visi zābaciņi adīti - pēdiņai zeķu dzija (75% vilna, 25%akrils) ar mohēras pavedienu, augšdaļas ar mohērīgām vai vilnas dzijām. Jo - galvenais, lai kājām būtu silti. :)
Nedaudz tehniskais info:
Pēdiņas adītas labiski rievotajā adījumā. Adatas nr 2.5. Uzmesti 9 (10) valdziņi, katrā otrā rindā sākumā un beigās valdziņi pieaudzēti līdz 13 (14). Kad kopā noadītas 42 (44) rindas, katras rindas sākumā un beigās saada pa diviem valdziņiem, līdz valdziņu skaits paliek 13 (14).
Sanāk tāds kā astoņstūris, kura malās uzņem valdziņus ar citas krāsas dziju. Ada 8-10 rindas labiski rievotā rakstā vai citā (augstumu jāskatās pēc raksta).
Zābaciņu augšdaļai ada tikai vidējos 11 (12) valdziņus, katru reizi rindas sākumā un beigās saada ar malas adatas valdziņiem, līdz uz malas adatām atlikuši 6 valdziņi.
Stulma daļa - 12 rindas labiski rievotā adījumā. Tad iekšpusē no pēdējās adītās rindas tiek uzņemti papildus 6 valdziņi (veidosies pārloka daļa). Turpmākās rindas netiek vairs adītas uz apli. Turpina 12 rindas labiski rievotā vai citā adījumā, un pēdējās 12 rindas vienkāršākā rakstā, kurā arī iestrādā pogcaurumu. Piešuj podziņu, ievelk diegus un zābaciņš gatavs.

5 komentāri:

  1. Ai kaadi smukumi-mani favoriiti ir pirmie un otrie :) Nu dikti smuki:)

    AtbildētDzēst
  2. Sveiki vai varétu dabút lúdzu smalkák aprakstu shiem mokasíniem kaut draugos. Linda Aigare. Paldies

    AtbildētDzēst
  3. sveiki loti loti skaisti darbini atsutiet ludzu man sikaku aprakstu lai varu uzadit masas gaidamajam mazulitim! atsutiet uz e-pastu IRBE2010@inbox.lv vai uz draugiem.lv Irbe Rudite jau ieprieks paldies liels!!!

    AtbildētDzēst
  4. sveiki loti loti skaisti darbini atsutiet ludzu man sikaku aprakstu lai varu uzadit masas gaidamajam mazulitim! atsutiet uz e-pastu IRBE2010@inbox.lv vai uz draugiem.lv Irbe Rudite jau ieprieks paldies liels!!!

    AtbildētDzēst

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...