sestdiena, marts 12, 2011

Senas lietas jaunās skaņās

Lūk, mans 6 diennakšu gara darbs beidzot arī gatavs. Un tas ir - krustdūrienos uz plastikas izšūtas grāmatzīmes ar seniem rakstiem.


Beidzot remdēju savu garīgo izsalkumu un ar rezultātu esmu ļoti apmierināta.
Bet viss sākās tā. Pirms kāda laika man radās ļoti liela interese par Lielvārdes jostu, tās rakstiem un kaut daļu jostas realizēšanu dzīvē. Bet - informācija tieši par Lielvārdes jostas rakstiem i-netā ir diezgan skopa. Tādēļ meklēju informāciju par rakstiem un zīmēm gan i-neta plašajā tīmeklī, gan mājās atrodamajās grāmatās. Sākumā likās - diezgan bezcerīgi realizēt šāda veida ideju, bet vēlāk rakstu, zīmju, jostu un tautas tērpu studēšana un rakstu pārzīmēšana līdz vēlām nakts stundām vainagojās panākumiem - raksti grāmatzīmju šūšanas procesā paši sakārtojās, mazās zīmes aizpildīja tukšos laukumus, bet izjūtas, izšujot mūsu senču zīmes, bija savādas, domas par senatni un rituāliem visu laiku pa galvu jaucās. Šķiet, esmu guvusi tik daudz un izdzīvojusi tik daudz. :)


Grāmatzīmes izšūt sāku ar centrālo raksta zīmi, vēlāk liekot klāt malās nākošās rakstu zīmes.
Lūk, skats no procesa - rakstus pārzīmēju uz rūtiņu lapām. Tad lapas bīdīju kopā un centos panākt skaistu zīmju izkārtojumu, lai gan tas viss sanāca procesā pats no sevis.


Abas grāmatzīmes šūtas uz plastikas ar DMC diedziņiem. Kopā izšūtas 1.5 ficīte no baltās un 1.5 ficīte no sarkanās (321) krāsas.
Baltā fona grāmatzīme ar sarkanas krāsas rakstiem. Lielums: 27x105 krustiņi.
Sarkanā fona grāmatzīme ar baltas krāsas rakstiem. Lielums: 27x103 krustiņi.
Kopējais abu grāmatzīmju izšūtais krustiņu skaits - 5616.

5 komentāri:

  1. Vai, kāds milzu darbs padarīts! Un vienreizējs rezultāts! :)

    AtbildētDzēst
  2. Tā taču vesela meditācija bijusi...kāds spēks ir tur ielikts...vienreizēji!

    AtbildētDzēst
  3. Ļoti skaista! :))) Un īpaša grāmatzīme!:)))
    sIXPĀRNE, ienāc lūdzu pie manis pēc balviņas! :)))http://ingaspiezimes.blogspot.com/

    AtbildētDzēst
  4. Liels un skaists darbs paveikts.Arī es esmu nosūtījusi Tev balviņu http://nipasskaistumlietinas.blogspot.com/2011/03/balvina.html

    AtbildētDzēst
  5. trīs lietas, labas lietas :) - ienāc, lūdzu, arī pie manis pēc balviņas - http://pieineses.blogspot.com/2011/03/mils-vards-par-balvam-dargam-vertigaks.html

    AtbildētDzēst

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...