piektdiena, februāris 03, 2012

Baltie dūraiņi

Pirms šīs ziemas lielā aukstuma Lielā Saule tika pie senkārotiem siltiem, jo siltiem dūraiņiem. To nosacījums - balti, ļoti silti, ērti, ar apaļu noraukumu.
Nu lūk, tā uzadīju šos baltos, siltos un dubultīgos cimdus.


Rezultātā sanāca no četriem atsevišķiem cimdiņiem - divi cimdi, jeb viens cimdu pāris.
Virsējais cimds adīts no Peruanskaja alpaka (50% alpaka, 50% merīnvilna, 50g/150m) un mohēras pavediena, iekšējais cimds adīts no 100 % aitas vilnas (Ogres Jarns, 100g/373m) un mohēras pavediena. Adatas nr.2.5. Cimdu pārim pietika ar 1 ficīti Peruanskaja alpaka.


Valdziņu skaits - 44, jeb 11 uz katras adatas. Īkšķa vietai - 6 valdziņi.
Zem delnas robiņu rindā ievērta lentīte, kas iekšējo un ārējo cimdu nofiksē, kā arī - skatam - pietiekoši spilgti un skaisti. Iekšējā cimda īkšķi un cimda galu ar diegu galiem arī piefiksēju pie virsējā cimda.
Jā, un, protams, - apaļais cimda noraukums. Pie tā tiku trīs reizes izmēģinot dažādus aprakstītos veidus, līdz tiku pie sava, ko es un Lielā Saule atzina par labu esam. Cimda augšdaļā, ņemot vērā pīni, noraukums veidojās šādi:

Cimdiņus ievērtēja un atzina par ļoti labiem un siltiem Lielā Saule, viņas draudzenes, skolotāja, bet komplimentus nēsātāja saņem pat sabiedriskajā transportā. Lūk, kur šoreiz mūsu pievienotā vērtība. Jauki, ka cilvēki tā novērtē!

Bet tikmēr pati lēnām adu sev dubultīgus bumbuļdūraiņus.

3 komentāri:

  1. Kāds baltums un dubultsiltums!Ļoti skaisti!

    AtbildētDzēst
  2. cimdiņi glīti, bet tā oranžā sintētiskā lenta gan tāds bezgaumīgs akcents

    AtbildētDzēst
  3. Anonīmam! Tā 'oranžā sintētiskā lenta' ir atlasa lentīte, kas pilda dubulto cimdu stiprināšanas funkciju, kā arī atstarotāja funkcijas. :)

    AtbildētDzēst

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...