piektdiena, aprīlis 20, 2012

Svārki žakardā


Izaicinājums man – noadīt svārkus žakardā, t.i. – rakstainus.

Jo grūtāk (t.i. rakstaināk), jo lielāks izaicinājums – vai es to varēšu! Un – varēju gan. Pašai arī lielumlielais prieks.

Svārciņi adīti no:
nepilniem 100g Aade Long (100% vilna),
nepilniem 100g Krossbred Brazilii (50% merino vilna, 50% akrils, 100g/500m).
Adāmadatas nr.2.

Seši dažādi raksti – rombiņu, līkloču, cimdu, režģu, cepumu un lapiņu(virzienā no apakšas uz augšu). Katrs raksts sameklēts kur nu kurais, bet mani favorīti: līkloču - jo saskatu tajā burtu ‘S’, kas ir arī mana uzvārda pirmais burts un cepumu raksts – gluži vienkārši to bija viegli un interesanti adīt.
Centrālais raksts ņemts no cimdu rakstiem. Rakstus vienu no otra atdala smalkas rakstu josliņas.

Svārki adīti virzienā no lejas uz augšu, atsevišķi priekšpuse un mugurpuse. Katras daļas sākumā uzmesti 180 valdziņi, kas adīšanas gaitā pakāpeniski samazināti līdz 150 valdziņiem. Dziju pārstaipi kreisajā pusē - ne lielāki par 3 valdziņu garumu. Abas detaļas sašūtas kopā un uzadīta jostiņa ar gumiju.

Sākumā iepirktie ~ 400 grami dzijas Aade long tā arī netika izadīti un pielietojumu droši vien atradīs nākošajos darbos.

Aade Lond sastāvs - 100 % vilna ir jūtams, nedaudz kodīgs, bet, skatoties pozitīvi, - masāžveida procedūra sievietes ķermeņa skaistajam veidolam par ļaunu nenāk.

Bet darba procesā, protams, mūsu mince Minnija palīdz detaļām žūt.

6 komentāri:

  1. Cik ļoti ļoti smuki! Kā Lielvāŗdes josta! Un uz tādām mazām adatām! Ja man šķistu ka man piestāv adīti svārki es ar tādus izvēlētos, redzēt iespaidā!

    AtbildētDzēst
  2. Cik skaisti, apbrīnā vien noelšos! :) Un nav jau nemaz tik kodīgi, ja ''kvalitātes kontrole'' pēdējā bildē atzinusi par labiem :D

    AtbildētDzēst
  3. Tev mugurā izskatās fantastiski. Būtu gan iemesls drusku pasmaidīt, ar tik skaistām kājām tik skaistos svārkos stāvot. ;)

    AtbildētDzēst
  4. Izskatās, ka skaistajiem svārkiem ir vēl viena īpašniece! :)))

    AtbildētDzēst

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...