trešdiena, jūlijs 11, 2012

Medniece un medījums

Vai varat noticēt, ka šajā mierīgajā zvēriņā, kas jau gadus desmit ir mājas dzīvnieks, mīt arī niknais un mežonīgais savvaļas zvērs?


Mēs neticējām... Līdz otrdienas rītam.
Kamēr iepriekšējās nedēļas nogalē baudījām Rožu svētkus Tukumā, vīrs, kamēr brauca mums - dāmām pakaļ, mājās mīluli uz trīs stundām atstāja vienu.


Pārbraucot mājās, mūs sagaidīja nepatīkams pārsteigums - bērnistabā bija daudz mazu putnu spalvu. Tā kā neko aizdomīgu neatradām, nospriedām, ka mince kārtējo reizi aizķērusi kādu no putniņiem, kas mūsu balkonā labprāt iegriežas.


Tomēr... kļūdījāmies. Otrdienas rītā no bērnistabas bija jūtama nelaba smaka. Sākām lielo istabas revidēšanu. Un... atradām nu jau beigtu zvirbulīti.
Dezinficēšana, mazgāšana, atkal dezinficēšana - tāds bija visa turpinājums. Tomēr mince ik pa laikam ienāk bērnistabā un meklē, kur palicis viņas medījums.
Bērni saka: visi kaķi kā kaķi - noķer, nožmiedz un apēd, tikai mūsējā - noķer, pažmiedz un atstāj.


Bet šorīt balkonā atkal zvirbuļu tusiņš un tik skaļa čivināšana, it kā kādu apčivinātu.

2 komentāri:

  1. a kaķis nekad nav bijis mājas dzīvnieks - tas mums tikai tā šķiet, ka esam pieradinājuši šo zvēru, bet nekā, kaķis ir pieradinājis cilvēku :)))
    Un par to nožmiegšanu un apēšanu arī nevaru piekrist - reti kurš kaķis 21.gadsimtā ir gatavs ēst to, ko pats noķēris :))) Manējie arī spīdzina peles, putnus, vardes, kurmjus, pat sienāžus... Neba nu ēšanas pēc viņi to dara... Es vienu balodi pat uz veterināro klīniku vedu "atkačāt" pēc tam, kad manējie pūkainie zvēri bija paspēlējušies un paši brīnījās, ko nu lai ar to putnu iesāk :)

    AtbildētDzēst
  2. Nu jā, kaķis paliek kaķis, ko tu padarīsi! :) manējais pagaidām tikai mušas ķer un obligāti arī ēd :))))

    AtbildētDzēst

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...