pirmdiena, decembris 15, 2014

Dūraiņi ar pūcēm un sniegpārslām

Šajos Ziemassvētkos mana māšele beidzot tiks pie dubultdūraiņiem. Tos viņa ilgi gaidīja, bet, mainoties viņas ziemas apģērba krāsām, nespēju izsekot līdzi, kādas krāsas dūraiņus adīt. Līdz brīdim, kad abas vienojāmies – cimdiem jābūt baltiem.


Krāsa zināma, atlika vien man izpausties savās darbībās. Dizainam izvēlējos gudrās pūces.
Un tā sākās lielais darbs, kas nozīmē četri cimdi veidos divus dubultcimdus jeb vienu pāri siltus dūraiņus.


Cimdiem izvēlējos itālijā ražotu 100% merīnvilnu Adriafil Bucaneve (50g/120m) un baltu Angora Ram, iekšcimdiem – Latvijas Ogres 100% vilnas dziju kopā ar Angora Ram.

Cimdi ir ļoti silti un pufīgi. Man pašai patīk un mājiniekiem arī. Merīnvilnas pufīgais diegs ir ļoti patīkams un mīksts. Iesaku to cimdu adīšanai.

Un sev un citiem par prieku - pūčcimdu shēma, šaurai rokai, kopējais valdziņu skaits - 40, zīmējumā ir tikai delnas augšpuse un (!) atzīmētā vieta īkšķim ir plaukstas daļā.

Man patīk adījumi bērniem, jo tie nedaudz aug līdzi bērnam. Bet ne dūraiņi. Mazā Saule izauga no saviem iepriekšējiem dubultdūraiņiem, bet es centos izbēgt no adīšanas un nopirku it kā ar vilniņu iekšā cimdus. Bet – nekā, esot par aukstu un nācās vien adīt atkal četrus cimdus, jeb divus dubultcimdus, jeb vienu pāri dubultīgus dūraiņus.


Mazās Saules dizains. :)


Adīti no Lanoso Bonito (49% vilna, 51%akrils) un Angora Ram ārcimdiem, bet iekšcimdi no 100% merīnvilnas Adriafil Bucaneve (50g/120m) un Alize Lanagold 800 (100g/800m, 51% akrils, 49% vilna), lai nekož.



Tad sekoja vesels vakars, kamēr vienojāmies par sniegpārsliņām. Beigās es tiku pie savām, Mazās Saules dūraiņi – pie savām.

Manējās, kas greznos eglīti un iekritīs dažās dāvanās, tamborētas pēc šīs i-netā atrastās shēmas:


Un tāds šogad ir mans Adventes vainags. Sirds čukstēja, ka vainags jātaisa pašai un savās krāsās.


Gaišu Jums Ziemassvētku gaidīšanas laiku!

2 komentāri:

  1. Ļoti skaisti dūrainīši!!!!!
    Un tie ar pūcītēm - mani favorīti :) Es ar tādus gribu.... :)

    AtbildētDzēst
  2. cik skaisti, šodienas laikapstākļiem atbilstoši cimdiņi!!!

    AtbildētDzēst

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...