otrdiena, maijs 12, 2015

Tulpes un procesi

Ilgi gaidītais pavasaris ir klāt. Mūsmājās - ar jaunu tulpju sedziņu, mammas izaudzētām tulpēm un nedaudz citādām - meditatīvām tulpēm.
Sedziņu tamborēju pēc atrasta foto plašajās i-neta dzīlēs. Tā man tik ļoti iepatikās, tik pavasarīga un skaista - laikam ziedošais pavasaris mani ir apbūris.



Bet veselu dienu pavadīju, krāsojot šīs tulpes. Izdoma, pacietība un smalkums bija nepieciešams, lai to paveiktu. Ar šo meditāciju aizrāvu arī Mazo Sauli. Arī viņai top līdzīgi darbiņi.


Bet pārējā laikā neslinkoju - tikai iesāku jaunus darbus. Un kas to lai zina, kad tie būs gatavi, jo iesākti divi tambordeķīši - sirsnīgo ziedu un lapsiņas, bet laika apstākļi un mans skapja zvērs saka, ka prasās pēc adītas jaciņas. :) Tagad ciešos, lai to neiesāktu.
Sirsnīgo ziedu deķītim gaidu veikala pievedumā dzelteno krāsu.


Bet lapsiņas pikseļdeķītis top lēnām. Mātes dienā (10.maijā) bija gatava viena austiņa, kas lieluma ziņā atbilst vienai A4 lapai. Bet gatavās lapsiņas deķis sastāvēs vismaz no 2000 maziem motīviem.


Tā pamazām izbaudu pavasari - ar sajūtām, ziediem, iedvesmu un sapņiem.


Lai Jums radošs un ziedošs pavasaris!

7 komentāri:

  1. burvigi! tik skaisti un smalki!

    AtbildētDzēst
  2. Skaisti, daudzveidīgi tambordarbi, tulpju darbi un krustiņdarbs, kas transformējas tambordarbā! Kad aukstais laiks neļauj apčubināt īstās tulpes, tad jārada rokdarbu tulpes :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mīļš paldies, Rita! :)
      Jā, krustiņshēma taps lielā tambordarbā. Ļoti grūti bija atrast piemērotu shēmu, bet izdevās! :)

      Dzēst
  3. Jauki esi pastrādājusi! Pikseļsegas taisīšana ir forša ideja, un Tu esi izvēlējusies tik glītu lapsiņshēmu, ka rezultāts noteikti būs brīnišķs. Lai pietiek spēka un pacietības tiem pāris tūkstošiem minimotīviņu un, galvenais, vēl daudzāko dzijas galu ielocīšanai, jo attiecībā uz pēdējiem man atliek vien saķert galvu, iedomājoties, cik stundu tas prasīs!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Ramona! Pašreizējais mans deķīša tamborēšanas grafiks ir - 6 dienas tamborēju, vienu dienu ievelku diegu galus. :)
      Sākumā kļūdījos aprēķinos un mierīgi turpināju iesākto deķīti, bet tad atklāju, ka motīvu skaits būs 10x vairāk nekā plānots. Un arī diegu galu skaits... :)

      Dzēst

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...