trešdiena, februāris 20, 2013

Ziedu pļava

Vēl joprojām rokas atpūtinu no lieldarba, kuram adāmas tikai vēl pēdējās 10 rindiņas, tikai diemžēl tās ir tik nogurdinošas, ka atļāvos sevi izklaidēt ar krāsām un tamboradatu.
Sestdien iesāku - un lūk, trīs dienu darbiņš - maza, zaļa, ziedoša pļava no African flower ziediņiem, ar kuriem jau saskāros, tamborējot Puķu lāci. Tik ļoti baltā un aukstā februārī sakārojās vasaru, ziedus, krāsu krāšņumu.


Pirms laika i-netā redzēju šo ideju - katrs aplis citās krāsās un secināju, - tas ir tas, kas man derēs - mazāk jāpiedomā par ziedu izkārtojumu. Bet tomēr kļūdījos, katra ziedu apļa krāsa tomēr prasa savu uzmanību, saskaņu un izkārtojumu.
Ziedu pļavas tapšanā izmantoju un izmantošu visus diegu atlikumus, lai gan - kādi tur atlikumi - jo aplis lielāks, jo ziedu krāsas patēriņš arī lielāks.
Pašlaik esmu iepirkusi dažas fices ar BabyWool (40%vilna, 60% akrils, 50g/150m) deķīša zaļumam. Paredzu, ka vēlāk nāksies līdzīgu toni atkal piemeklēt, jo no vienas ficītes varu aptamborēt 37 ziediņus.


Lēnām top ziedu kalni. Ērtumam izdrukāju no i-neta sešstūru deķīša izkārtojumu. Un tā - apļa sākumā ir viens ziediņš, tad seko 6, vēlāk 12, tad 18 un tā katrā aplī par sešiem ziediņiem vairāk.


 Šoreiz atļauju arī savai darba vadītājai un uzraudzītājai deķīti testēt, jo tas būs mūsmājas deķītis.


Kad vīrs jautāja, cik liela būs mana pļava, - parastīju plecus; bet viņš tikai noteica: 'Skaidrs, tātad, kamēr Tev apniks.'. Jā, jo nez vai visi dziju atlikumi ietilps vienā deķītī. :)

Košu un ziedošu februāra balto un auksto dienu!

4 komentāri:

  1. man ļoti patīk tavs tehniskais piegājiens šai lietai! Ar visu izdruku, lai var redzēt kā likt kopā ziediņus!
    Darbiņš košs, skaists, bet, zinu, ka motīvu tamborēšana vienubrīd apnīk...
    Lai veicas! Paskubināšu tevi!

    AtbildētDzēst
  2. Esi sveicināta vasarā! Mēs taču esam brīnumdares, mums tik labi izdodas uzburt vasaru aukstā ziemas dienā! Lai raits deķīša turpinājums!

    AtbildētDzēst
  3. ārkārtīgi skausta sega būs! lai ātrāk top gatavs smukums!

    AtbildētDzēst
  4. Paldies, Alise! Lai deķītis raitāk man taptu, droši vari mani skubināt! :)
    Paldies, Ceita! Spilgatjās krāsās pašlaik jūtos kā ziedu feja. :)
    Paldies, agiistar! Centīšos. :)

    AtbildētDzēst

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...