svētdiena, jūnijs 29, 2014

Veltījums papardei

Mana aizrautība ar smalkdarbiem turpinās. Šoreiz - adīta sedziņa, kuras vidū 10 ziedlapu saulīte.


Ar sedziņu adīšanu aizrāvos jau skolas laikā, kad vienīgās sedziņu shēmas bija atrodamas žurnālos Sieviete, Zeltene un Anna. Toreiz tas bija rets, bet smalks rokdarbu veids.
Šodien - sedziņu shēmas viegli atrodamas plašajos i-neta resursos. Arī šīs skaistules shēmu atradu nejauši. Sedziņas apraksts un shēma atrodama šeit. Projekts iekš Ravelry - šeit.


Adītās sedziņas diametrs 46 cm, adāmadatas nr.2,5, Maxi diegs (565m/100g).
Sedziņu adīšanas procesā vienmēr grūtības sagādā brīdis, kad uz vienas adatas valdziņu skaits ir ap 40 un vairāk. Parasti izmantoju dzēšgumijas, bet šoreiz valdziņu savaldīšanā izmantoju matu gumiju, ar to apņemot uzadītās sedziņas vidu. Šādi adījuma process kļuva vienkāršāks, kompaktāks un ērtāks.


Skats no sāna:


Ziedošs veltījums papardei:



Bet jūnijs jau ir paparžu laiks. Arī Jāņos ciemos braucot, saimniekiem dāvinājām papardi ar piebildi: Ja tā neziedēs, lai saka. Čeks vēl mašīnā saglabāts un pārdevējam precei garantija vēl pieprasāma. :)

Ziedošu un saulainu vasaras vidu!

8 komentāri:

  1. nu ko lai saka? esi baigi piešāvusies ar tiem smalkdarbiņiem tikt galā.
    man ar vienmēr vairāk smalkie darbiņi uzrunā...
    balta sedziņa ir vienmēr ļoti skaista mājas rota. KLASIKA.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! :)
      Jā, šajā lietainajā vasarā prāts uz smalkdarbiem tik nesās. :)

      Dzēst
  2. Skaista gan!
    Bija man arī sedziņu adīšanas periods. Iegādājos pat vienu nelielu žurnāliņu ar motīviem, bet ar to arī aizrautība beidzās. Bet to jau vienmēr var atsākt.
    Patīk tavi racionalizācijas priekšlikumi adījuma savaldīšanai.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Rita! :)
      Jā, es arī pašlaik esmu 'uz viļņa'. Ceru, ka laiks mainīsies un iedvesma arī citā virzienā radīsies. :) Bet pašlaik no sirds izbaudu.

      Dzēst
  3. Ļoti feins paņēmiens valdziņu savaldīšanai.Un sedziņa pati par sevi liela vērtība!Kā vienmēr varu tik apbrīnot!Manu māju pagaidām rotā pārsvarā mantotās, kad aiziešu pensijā, tad....

    AtbildētDzēst
  4. Es nekad neesmu adijusi sedzinu. Skolas laika izslideju ar aditam zekem, cimdiem, dzemperiem un cepurem, bet sedzinu nekad. Skaistums pasakains! Un tads smalkums, gluzi ka no zirneklisu pavedieniem. Lai skaista vasara!

    xoxo Ra

    http://ramona-strikeapose.blogspot.ie

    AtbildētDzēst
  5. Jā piekrītu tam jo lielāka sedziņa jo grūtāk tāpēc es arī lieku dzēšgumijas un kad adījums ir lielāks un sāk veidoties tāds kā maiss es arī to satinu ar matu gumiju. Varbūt kāda var man ieteikt kur es varetu dabūt jaunas sedziņu rakstus vai kādus žurnālus, saitus internetā!

    AtbildētDzēst
  6. Jā piekrītu tam jo lielāka sedziņa jo grūtāk tāpēc es arī lieku dzēšgumijas un kad adījums ir lielāks un sāk veidoties tāds kā maiss es arī to satinu ar matu gumiju. Varbūt kāda var man ieteikt kur es varetu dabūt jaunas sedziņu rakstus vai kādus žurnālus, saitus internetā!

    AtbildētDzēst

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...