trešdiena, janvāris 20, 2016

Piparkūku namiņš

Mana sirds gavilē pēcsvētku noskaņās. Joprojām dzīvoju ar Ziemassvētku sajūtām - klausos dziesmas, darinu svētku dekorus, pat piparkūkas cepu.
Lūk, mans mazais amizantais piparkūku namiņš. Piparkūkas, protams, piestāv Ziemassvētkiem. Bet tikpat labi tas var būt arī saldumu namiņš no Grimmu pasakas 'Ansītis un Grietiņa'. Namiņš ir pietiekoši kolorīts, košs un kārdinošs, izskatās gards un salds. Un ar ledeņu jumtiņu! Īsts gardumiņš!



Piparkūku namiņš izšūts uz plastikas, ar DMC diedziņiem.
Procesu nedaudz dokumentēju - izšūtās detaļas uz A4 plastikas ar un bez backstich, izgrieztas detaļas, izkārtots topošais namiņš, katrai detaļai (lai nav caurspīdīgas un kreisās puses noslēptas) pielīmēts filcs un beigās detaļu līmēšanas process. Pēdējais izskatās amizanti vai ne?



Visas detaļas līmēju ar PVA līmi, filcs ir ļoti pateicīgs materiāls tam. Jumtiņa pielīmēšanā līme uzvedās gana pieklājīgi - tā neķēpājās (lai arī man jau ir iemaņas maketu līmēšanā), labi izžūst, filcs uzsūc.
Procesa gaitā nedaudz mulsināja, ka pamatne ir 27x28 krustiņus liela, lai gan visas namiņa sienas tikai 27 krustiņus garas. Šujot detaļas kopā, man šis liekais vienas rindas garums bija lieks (lai arī saprotu, kādēļ tas shēmā ir tāds).
Lai arī aprakstā izšūšanas laiks minēts 20 stundas, man namiņa izšūšana laikam prasīja vairāk. Kontūras (backstich) jau vien šuvu 3 stundas.
Nepatīkams pārsteigums un šoks bija arī veikalā, iepērkot DMC diedziņus, kad uzzināju, ka no šā gada cena vienai ficītei pieaugusi par gandrīz 30 centiem (no 54 uz 86).
Bet lai nu kā - namiņš gatavs, pati saviļņota, prieks acīm.



Piparkūku namiņš ir šī gada otrais, manos plānos iekļautais un pabeigtais darbs. Pašai par brīnumu Vecgada vakarā uzrakstītais darbu plāns lēnām pildās. Prieks par to. Bet varbūt darbojas kāda svētku maģija?



Mazā namiņa lielums (mazums) ir 5cm x 5cm x 6cm (G, P, A), bildē tas ir Mazās Saules rokā.
Lai arī Ziemassvētku noskaņā pavadīšu vēl visu šomēnesi (ar ģimenes Grinčiem sarunāts!), piparkūku namiņš ir pēdējais šo svētku rotājums šajā ziemā.
Laiks gatavoties nākošiem darbiem un svētkiem!

Lai salds gada pirmais mēnesis!

8 komentāri:

  1. ļoti patīk Tavs namiņš! Pirmajās bildēs mājiņas izmērs liekas lielāks. Super darbs, apsveicu!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mīļš paldies! Es arī esmu sajūsmā par rezultātu! :)

      Dzēst
  2. Ļoti skaists darbs! Lai izdodas ari pārējās ieceres!

    AtbildētDzēst
  3. Домик прекрасный получился! Спасибо большое за участие в проекте.С удовольствием забрала.Если хотите остальные ,напишите,пожалуйста на verbas@inbox.ru

    AtbildētDzēst
  4. Wow, I´m in love with this cute house, nice job! ♥

    AtbildētDzēst

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...