trešdiena, jūlijs 20, 2016

Tamborēts groziņš

Tā kā pašlaik mana dzīve rit mazā kalnu namiņā un vasara šogad ir saulaina, laika rokdarboties ir ļoti maz, jo zālei jau nepateiksi, lai neaugt tik ātri, vai nezālēm dārzā, lai tās lēnāk aug. Bet vēlos, ļoti vēlos vakaros rokas alkst pēc tamboradatas. 
Šoreiz pēkšņas iedvesmas vadīta uztamborēju mazu romantisku groziņu.


Viss sākās zemeņu laikā - ideja, iedvesma un laiks:


Mana darba virsma groziņa tapšanas laikā (arī lampai prasījās nelieli labošanas darbi):


Kad viss uztamborēts, sākas cietināšanas un formas iegūšanas darbi uz izlocīta kartona gabala:


Un - romantisks vintage stila groziņš gatavs!


Un nieciņi var pildīties tajā!


Groziņš tapa no Maxi kokvilnas diedziņa, tamboradata nr. 1.75, groziņa izmēri: 7.5cm x 15cm x 15cm (AxGxP). Iestīvināšanai sākotnēji izmantoju veikalos nopērkamo pūšamo iecietināšanas līdzekli, vēlāk stingrākām formām - ar ūdeni atšķaidītu PVA līmi.
Motīvam par pamatu izmantoju shēmā redzamo, pievienojot tam vēl 2 rindas. Pamatnei - vienkāršs no vidus tamborēts četrstūris, maliņu aptamborēšana - brīva mana improvizācija no sen izmantota un šoreiz pielāgota raksta.


Un dienās pavisam lietainās līmēju 5D mozaīk-puzli. Man ļoti patika. Uzmanība, precizitāte, aizrautība un pacietība ir īpašības, ko šis darbiņš prasa. Un prieks, ka man tā visa pietika un pietiks vēl nākamajām. :)


Un lai arī bloga ierakstiem laika kļūst arvien mazāk, šo savu lolojumu plānoju nākotnē uzturēt, bet ikdienā biežāk mani var sastapt Instagram-ā, jo ir tik vienkārši - nobildēt un nopublicēt - pa vienam solim, mazam procesam līdz gatavam darbam. Tādēļ laipni lūgti sekot manām aktivitātēm Instagram kontā - http://www.instagram.com/sixsparne/.

 Saulainu vasaru vēlot,
sixspārne

5 komentāri:

  1. Ļoti skaists mežğīņu groziņš tev sanācis! Tiešām skaists!
    Es ļoti turos pret šobrīd tik populāro mozaīku. Gribu tomēr adīt un tamborēt, vai tad krustiņot...bet citu vizuļojošie darbi patīk 😀

    AtbildētDzēst
  2. Ļoti skaists mežğīņu groziņš tev sanācis! Tiešām skaists!
    Es ļoti turos pret šobrīd tik populāro mozaīku. Gribu tomēr adīt un tamborēt, vai tad krustiņot...bet citu vizuļojošie darbi patīk 😀

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mīļš paldies! :)
      Tās mozaīkas gan ir tika vienkāršas, kā mazu bērnu puzles, bet aizrauj gan, jo pacietību un uzmanību prasa kā ikviens rokdarbs. :)

      Dzēst
  3. skaists groziņš. Tik trausls! Raksties gan šeit biežāk :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! :)
      Domāju, ziemas sezonā blogošanās būs aktīvāka. :)

      Dzēst

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...